2022-12-06 10:05Uppdrag

Lindahl rådgivare vid Dacke Industris förvärv av Fogmaker

Dacke Industri fortsätter att växa genom att förvärva Fogmaker International AB, en av de ledande globala leverantörerna av brandskyddssystem för motorrum. Förvärvet är ett led i Dacke Industris strategi att utöka och stärka sin inriktning som långsiktig ägare av innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system. Dacke Industri har den 1 december slutfört förvärvet av 70 % av aktierna i Fogmaker International AB. Säljaren tillsammans med den nuvarande ledningen kvarstår som ägare till 30 % av aktierna.

Fogmaker utvecklar, tillverkar och marknadsför brandskyddssystem med högtrycksvattendimma för motorrum. De har sitt huvudkontor samt R&D- och tillverkningsanläggning i Växjö med cirka 100 anställda och en årlig omsättning på över 300 miljoner kronor.

Dacke Industri, som ägs av Nordstjernan, är en långsiktig ägare som utvecklar och investerar i innovativa teknikföretag.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl, Viktor Wihlstrand, Olivia Sandin, Jannica Stefansson, Ida Hjorth, Michelle Green, Christer Hagberg, Gabriella Nyström Gustavsson, Felicia Åberg, Johan Norderyd, Gabriel Miller, Tor Pöpke, Matilda Hellström och Anna Romell Stenmark.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.