2021-01-27 09:41Uppdrag

Lindahl rådgivare vid Dacke Industris förvärv av Transtronic

Lindahl har varit rådgivare åt Dacke Industri vid förvärvet av Transtronici Köping AB.

Transtronicär starka inom system och sensorer för utmanande miljöer. Genom ett tydligt fokus på elektroniska riktinstrument, primärt inom bergborrindustrin, har Transtronicsedan 1972 producerat, sålt, installerat, reparerat och servat kunder inom sin nisch, där bolaget idag har en mycket stark position.

Dacke Industri, som ägs av Nordstjernan, är ett investmentbolag som investerar långsiktigt i innovativa teknikföretag.

Förvärvet av Transtronicligger helt i linje med Dacke Industris ambition att växa med bolag som har fokus på egna produkter samt kundanpassade komponenter och system.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl (ansvarig partner, M&A), Nils Lundgren (partner, M&A), Isabelle Selemba (M&A), Jakob Melander (M&A) och Lukas Jönsson (IP).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman