2021-07-09 09:17Uppdrag

Lindahl rådgivare vid Dacke Industris förvärv av LIMAB AB

Lindahl har agerat rådgivare åt Dacke Industri vid förvärvet av samtliga aktier LIMAB AB. Förvärvet är helt i linje med Dacke Industris ambition att växa med företag som fokuserar på egna produkter samt skräddarsydda komponenter och system. Syftet med förvärvet är att fortsätta bygga ett mer lönsamt och hållbart LIMAB. Den nuvarande ledningen och ägarna kommer att vara kvar och fortsätta att bidra till verksamheten.

LIMAB utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade sensorer och system för mätning av dimensioner och defekter i branschen. LIMAB fokuserar idag på fyra affärsområden; metallindustrinbyggmaterialindustrinträindustrin och vägprofilering – där de i många fall är världsledande genom att erbjuda unika lösningar.

Dacke Industri är en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med fokus på kundanpassade komponenter och system. Dacke Industri är typiskt ensam eller majoritetsägare i förvärvade bolag då deras långsiktiga fokus kommer till sin bästa rätt.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl, Axel Hedberg, Vanessa Tellenmark, Olivia Sandin och Lukas Jönsson.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl