2021-06-28 08:18Uppdrag

Lindahl rådgivare vid Dacke Industris förvärv av Exertus Oy

Lindahl har varit rådgivare till Dacke Industri vid förvärvet av 71,5 % av aktierna i finska Exertus Oy. Nuvarande management och ägare kommer fortsatt äga 28,5 % av aktierna i bolaget.

Exertus är specialiserat på styrsystem baserade på CAN-busslösningar och erbjuder innovativa erbjudanden inklusive hårdvara, programvara, applikationsutveckling och relaterade tjänster mot mobila maskinsegment. Företaget grundades 2003 i Seinäjoki, Finland, och har idag 38 erfarna och engagerade medarbetare.

Dacke Industri, som ägs av Nordstjernan, är ett investmentbolag som investerar långsiktigt i innovativa teknikföretag.

Förvärvet av Exertus ligger helt i linje med Dacke Industris ambition att växa med bolag som har fokus på egna produkter samt kundanpassade komponenter och system.

Lindahls team har bestått av Svante Liljedahl (ansvarig partner, M&A), Nils Lundgren (M&A), Axel Hedberg (M&A), Olivia Sandin (M&A) och Lukas Jönsson (IP). Borenius Attorneys Ltd har varit lokala legala rådgivare i Finland.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.