2024-09-11 08:00Nyheter

Advokatfirman Lindahl lanserar Business Law Community

Advokatfirman Lindahl lanserar Business Law Community

Business Law Community (BLC) är namnet på Lindahls nya nätverk för studenter och unga jurister som är nyfikna på affärsjuridik. Syftet är att bjuda på nätverkande, inspiration och kunskap om den kompetens som studenter inte får på juristutbildningen.

I tretton år har Advokatfirman Lindahl utsett landets vassaste student inom affärsjuridik genom den nationella casetävlingen Business Law Challenge. Tävlingen 2023, när Uppsalastudenten Emilia Nordin utsågs till vinnare, blev dock den sista.

- Business Law Challenge har varit ett väldigt roligt och uppskattat arrangemang, både för oss på Lindahl och för de deltagande studenterna genom åren. Men allt har sin tid och nu var det dags för en förändring. Med Business Law Community tar vi med oss de bästa och mest uppskattade delarna från casetävlingen och gör om i ett nytt format, berättar Mårten Steen, ordförande för Lindahl.

Business Law Community, som förkortas BLC, blir den gemensamma plattformen för de arrangemang och aktiviteter som Lindahl anordnar för juriststudenter och unga jurister runtom i landet, och kommer att erbjuda utbildning, inspiration och nätverksmöjligheter genom nyhetsbrev och social media-forum. Att vara en del av BLC kostar givetvis ingenting.

Där Business Law Challenge delvis handlade om tävling och konkurrens handlar Business Law Community mer om samarbete och nätverkande.

- Där Business Law Challenge delvis handlade om tävling och konkurrens handlar Business Law Community mer om samarbete och nätverkande. Det är ännu mer Lindahl och känns helt rätt i tiden. Att träffa och lära känna morgondagens jurister är viktigt för oss, och nu ser vi fram emot att göra det inom BLC, säger Mårten Steen.

En av de större aktiviteterna inom BLC kommer att bli en årlig ”Lindahl Law School” dit studenter och unga jurister som ingår i BLC kan ansöka om en plats. Arrangemanget är en exklusiv möjlighet att testa yrket i praktiken och knyta värdefulla kontakter för framtiden.


Länkar:

Läs mer om Business Law Community.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander