2024-05-27 12:27Nyheter

Mårten Steen ny ordförande på Advokatfirman Lindahl

Mårten Steen ny ordförande på Advokatfirman LindahlMårten Steen ny ordförande på Advokatfirman Lindahl.

Lindahls nya ordförande heter Mårten Steen. Han axlar ansvaret efter Johan Herrström, Managing Partner för Lindahl i Malmö, som haft rollen sedan 2018. Mårten Steen har jobbat på Lindahl i snart 20 år och är en högt uppskattad ledare och delägare på byråns Uppsalakontor.

– Det känns förstås väldigt roligt och jag är stolt över att få förtroendet. Lindahl befinner sig på en spännande resa, och efter att ha jobbat nära Johan Herrström i både presidiet (Lindahls verkställande ledning) och styrelsen de senaste åren ser jag fram emot att ta vid och fortsätta utveckla byrån, säger Mårten Steen.

Mårten Steen kom till Lindahl 2005 och han har de senaste fem åren varit Managing Partner i Uppsala, en roll där han tidigare i år efterträddes av Patrik Rindstål. Mårten ingår i Lindahls kompetensgrupp för Corporate M&A och arbetar med klienter inom flera olika branscher, med tyngdpunkt på Life Science. Gemenskap och organisationskultur har varit en tydlig röd tråd i hans ledarskap, något han nu ser fram emot att ta med sig i rollen som Lindahls ordförande.

– Lindahl är en byrå som växer stadigt, och vår tillväxt i kombination med sex kontor runtom i landet, gör att det är otroligt viktigt med en stark gemensam kultur och ett gemensamt ambitiöst driv. Och en nyckel för båda de sakerna är ledarskap – att vi har goda ledare som bygger starka team som i sin tur skapar bästa möjliga värde för våra klienter, säger Mårten Steen.

Johan Herrström fortsätter som Managing Partner i Malmö, där man i sommar flyttar in i nya, moderna lokaler i hjärtat av Varvsstaden.

– Jag vill ta tillfället i akt och rikta ett stort tack till Johan Herrström för det betydelsefulla arbete han gjort under åren som Lindahls ordförande. Han har varit en central motor i Lindahls utveckling de senaste åren, såväl juridiskt och affärsmässigt som gällande ledarskap och kultur. Nu axlar Mårten Steen ordföranderollen och jag är övertygad om att det kommer bli utmärkt för såväl byrån som våra klienter, säger Tobias Wåhlén, VD för Lindahl.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander