2024-06-20 07:06Nyheter

Prisbelönta arkitekter bakom Lindahls nya kontor

Advokatfirman Lindahls nya kontor i Malmö.

I dag flyttar Advokatfirman Lindahl in i nya lokaler i Malmö. I hjärtat av Varvsstaden har områdets äldsta bevarade byggnad ”Snickeriet” transformerats till 2 500 kvadratmeter inspirerande och modernt kontor, med prisbelönta byrån Elding Oscarson som arkitekter i ombyggnadsprojektet.

- Lindahl har upplevt en stark tillväxt de senaste åren, inte minst här i Malmö, och vi ser att utvecklingen kommer fortsätta. I vårt nya kontor kombineras en förstklassig mötesmiljö för våra klienter med en spännande arbetsplats med karaktär för våra medarbetare. Det är glädjande att äntligen flytta in och vi ser fram emot att fortsätta vår resa i Varvsstaden, säger Johan Herrström, Managing Partner för Lindahl i Malmö.

Den äldsta delen av Snickeriet byggdes redan på 1870-talet och har därefter blivit om- och tillbyggd i omgångar för att rymma allt från timmer- och maskinverkstäder till mindre kontor. Huset är både Q- och K-märkt vilket betyder att byggnaden ska bevaras och inte får förvanskas.

- Tillsammans med Varvsstaden och Elding Oscarson Arkitekter har vi fokuserat på att skapa ett kontor som följer hållbarhetskraven och möter alla moderna behov, samtidigt som man bevarar husets själ. Det har resulterat i en spännande och unik kombination av modernt och historiskt, som vi hoppas ska inspirera alla som vistas i våra lokaler, säger Johan Herrström.

Flera större ingrepp har möjliggjort transformationen av Snickeriet och byggnaden har bland annat genomgått en avancerad nivåhöjning, där huset lyftes cirka 50 cm för att kunna klara av stigande havsnivåer och skyfall. Här kan du se en video av det spektakulära lyftet  

- Vi har kunnat bevara stora delar av den ursprungliga byggnaden där vi utnyttjat husets befintliga trä och stålkonstruktioner. Vi har även kunnat återanvända tegel från en demonterad del av byggnaden till golvmaterial i receptionsdelen. Vi ser tillbaka på ett lyckat projekt där estetiska krav, bevarandekrav och ekonomiska förutsättningar har samspelat för att kunna skapa det fina resultat vi nu ser. Den omfattande transformationen av huset hade inte varit möjlig utan ett gott samarbete mellan Advokatfirman Lindahl, Malmö Stad, Varvsstaden AB, arkitekterna Elding Oscarsson och entreprenören Peab, säger Pia Andersson, vd Varvsstaden AB.

Snickeriet är perfekt placerat mitt i det nya nav av gångstråk och kollektivtrafik som bildats genom styrmansbron över hamnbassängen, vilket avsevärt kortar avståndet mellan Malmö City, Varvsstaden och Västra Hamnen.

Se fler bilder från det nya kontoret på Advokatfirman Lindahls LinkedIn.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander