2023-02-20 08:46Nyheter

Lindahl förstärker ytterligare inom Financial Services – välkomnar Anna Wahlbom som delägare

Advokatfirman Lindahl fortsätter sin tillväxtresa med rekryteringen av Anna Wahlbom som ny delägare. Anna har mångårig erfarenhet av juridisk rådgivning inom finansiell sektor och blir ett viktigt tillskott i Lindahls Financial Services-team.

Vid årsskiftet anslöt Peter Kullgren till Lindahl, som ny delägare med fokus på finansiell sektor. Nu utökas teamet med Anna Wahlbom.

– Vi är glada att kunna välkomna Anna Wahlbom som ny delägare. Den finansiella sektorn är inne i en komplex och ständigt pågående transformation, och då är det viktigt att vi är väl rustade för att på bästa sätt möta våra klienters och marknadens behov, säger Johan Herrström, Lindahls ordförande.

Lindahls växande team arbetar med juridik hänförlig till finansiella företag, såsom svenska och internationella försäkringsbolag (både direktförsäkring och återförsäkring), försäkringsförmedlare, fonder (UCITS och AIF:er), värdepappersbolag betaltjänstleverantörer, kreditinstitut och kreditförmedlare mfl.

Anna Wahlbom har en bakgrund på ledande byråer och har också värdefull branschkunskap från tiden som bolagsjurist på ett livförsäkringsbolag. Utöver erfarenhet inom både bolagsrätt och den näringsrättsliga lagstiftningen för den finansiella sektorn, inklusive bland annat Solvens II, försäkringsavtalsrätt och regler för försäkringsdistribution, har hon också arbetat med ärenden kopplade till åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism.

– Jag ansluter till Lindahl med en stor dos inspiration och förväntan. Peter Kullgren och jag har jobbat ihop i flera år och nu ser jag fram emot att fortsätta vårt framgångsrika samarbete här på Lindahl, tillsammans med alla drivna och kunniga kollegor. Jag ser också fram emot att välkomna ännu fler skickliga jurister till teamet, vi är redan i full gång med nyrekryteringar inom vårt område, säger Anna Wahlbom.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.