2022-12-19 08:28Nyheter

Lindahl förstärker med tre nya delägare

Advokatfirman Lindahl fortsätter sin tillväxtresa som en av landets ledande affärsjuridiska rådgivare. Nu växlar Lindahl upp ytterligare genom att byråns advokater Erika Svensson, Filip Malm och Lina Stenson får nya roller som delägare.

– Vi är självklart mycket glada att tre av våra skickliga och engagerade jurister tar klivet in i delägargruppen. Erika, Filip och Lina bidrar alla stort till Lindahls utvecklingsresa och vi är stolta att de vill fortsätta växa tillsammans med oss och skapa värde för våra klienter runtom i landet, säger Johan Herrström, ordförande för Lindahl.

Erika Svensson blir ny delägare på Lindahl i Uppsala där hon huvudsakligen arbetar med aktiemarknadsrätt, företagsöverlåtelser och kommersiella avtal, med särskild inriktning mot forsknings- och teknikintensiva bolag. Erika har särskild erfarenhet av börsnoteringar och andra kapitalmarknadstransaktioner och ger råd till klienter i frågor som rör bolagsstyrning, informationsgivning och andra krav som gäller för noterade bolag.

Filip Malm, vår nye delägare på Lindahl i Göteborg, har erfarenhet inom olika arbetsrättsliga frågor såsom uppsägningar, skydd av affärshemligheter, omorganisationer och outsourcing. Därutöver är Filip specialiserad mot idrottssektorn där han har en omfattande branschkunskap. Filip företräder bland annat förbund, klubbar, agenter och enskilda idrottare i legala frågor. Filip bistår också försäkringsbolag och försäkringsförmedlare i frågor som rör tjänstepension och arbetsrätt.

Lina Stenson välkomnas in i delägargruppen i Helsingborg. Lina är specialiserad inom entreprenadrätt, med särskild erfarenhet av granskning och upprättande av förfrågningsunderlag samt rådgivning till entreprenörer och beställare i olika entreprenadfrågor. Lina ingår även i Helsingborgskontorets industrigrupp och arbetar med projekt inom industriella anläggningar.

De nya delägarna tillträder från och med 1 januari 2023.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.