2024-01-05 13:36Uppdrag

Lindahl rådgivare till HANZA vid förvärvet av Orbit One

electric manufacturing genre image

Lindahl har bistått det globala kunskaps- och tillverkningsföretaget HANZA vid förvärvet av samtliga aktier i Orbit One, ett svenskt bolag som erbjuder kontraktstillverkning av elektronik och elektromekanik.

Orbit One bedriver verksamhet i två produktionsanläggningar i Sverige och en i Polen och har totalt omkring 620 anställda. Bolaget har en årsomsättning om cirka 1,1 miljard SEK med ett rörelseresultat (EBITA) om ca 70 MSEK.

Förvärvet stärker HANZAs tillverkningskluster i Sverige och Centraleuropa, tillför kapacitet och kompetens inom elektroniktillverkning och bidrar till ökad vinst per aktie.

Läs mer om affären i HANZAs pressmeddelande.

 

Utöver juridisk rådgivning kring förvärvet har Lindahl även bistått HANZA med bankfinansieringen i samband med affären. Lindahls team har huvudsakligen utgjorts av Michael Edquist, Emelie Carmhagen, Fredrik Gillgren, Madeleine Hallstedt, Hugo Norlén, Alexander Tham och Isabella Mellberg.

 

Om vår klient HANZA:

HANZA är ett globalt kunskaps- och tillverkningsföretag som moderniserar och effektiviserar tillverkningsindustrin. Genom rådgivning om leverantörskedjor och med egna fabriker grupperade i regionala tillverkningskluster, skapas stabilare leveranser, ökad lönsamhet och en miljövänlig tillverkningsprocess för företagets kunder. HANZA grundades 2008 och nådde år 2022 över 3,5 miljarder kronor i omsättning. Bolaget har sex tillverkningskluster: Sverige, Finland, Tyskland, Baltikum, Centraleuropa och Kina. Bland HANZAs uppdragsgivare finns ledande produktbolag som ABB, Epiroc, GE, Getinge, John Deere, SAAB, Sandvik, Siemens och Tomra. HANZA är noterat på Nasdaq Stockholms huvudlista.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander