2023-09-05 12:37Nyheter

Här är finaljuryn i Business Law Challenge 2023

Här är finaljuryn i Business Law Challenge 2023Johan Mikaelsson, Lena Apler, Andreas Lindahl, Lowe Fällmar.

Den 25-26 oktober avgörs finalen av Lindahls Business Law Challenge – Sveriges största casetävling i affärsjuridik där studenter från hela landet gör upp om den åtråvärda titeln. Nu är den vassa finaljuryn utsedd, en kombination av tunga namn från näringslivet och erfarna affärsjurister från Lindahl.

Lindahl anordnar i höst Business Law Challenge för 13:e gången. Den som kammar hem titeln Business Law Student of the Year vinner, förutom äran, en sommarnotarietjänst på valfritt Lindahlkontor och ett betalt internship på e-handelsföretaget Boozt Fashion AB. Juryn som ska avgöra det hela i Uppsala den 25-26 oktober är nu klar, självklart med representation från just Boozt.

Business Law Challenge finaljury 2023

Externa jurymedlemmar:

Lena Apler. Grundare av Collector Bank och numera affärsängel/investerare som vi känner igen från SVT:s Draknästet. Lena Apler har också lång erfarenhet av styrelsearbete, bland annat som ledamot i SkiStar AB.

Lowe Fällmar. VP Acquisitions & Business Development på Dacke Industri AB, en industrikoncern som investerar i, stödjer och utvecklar ledande företag med djup teknikkunskap. Dacke Industri har 17 dotterbolag, cirka 1 400 anställda över hela världen och en omsättning på 4 miljarder kronor.

Andreas Lindahl. CFO på AxFlow, en av Sveriges största leverantörer av industripumpar, specialpumpar, pumpsystem och tillbehör inom processindustrin. AxFlow-gruppen är aktiv på alla europeiska marknader, i Sydafrika samt i Australien och Nya Zeeland.

Johan Mikaelsson. General Counsel på Boozt Fashion AB, e-handelsföretaget som erbjuder sina kunder över 700 mellan- till premiummärken inom mode och livsstil samt cirka 260 skönhetsmärken. Boozt har en bas av över 3 miljoner aktiva kunder på Boozt.com och nådde en omsättning på 6,7 miljarder kronor år 2022.


Lindahls representanter i finaljuryn:

Anders Adielsson, delägare på Lindahl       

Monica Lagercrantz, delägare på Lindahl och Managing Partner i Stockholm

Svante Liljedahl, delägare på Lindahl och Managing Partner i Helsingborg

Mats Tindberg, delägare på Lindahl


Vill du veta mer om Business Law Challenge? Här kan du läsa om tävlingsupplägget och anmälan.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander