2022-11-18 09:26Nyheter

Lina Vedin är Sveriges bästa student i affärsjuridik – vinner Business Law Challenge 2022

Efter två intensiva dagar med utbildnings- och tävlingsmoment har Sveriges största casetävling i affärsjuridik avgjorts i Uppsala. Vinnare är Lina Vedin, studerande vid Umeå universitet.

Juryns ordförande Monica Lagercrantz från Advokatfirman Lindahl gav juryns motivering:

”Vinnaren av Business Law Challenge 2022 har under dagen visat stark förmåga att med bibehållet lugn och stabilitet nå exceptionella kommersiella resultat i förhandlingarna, med sikte på klientens mål och inte detaljerna. Vinnaren har haft förmågan att inge stort förtroende även i frågor som inte varit enkla eller självklara.”

Finaljuryn bestod av Amanda Spaner Åkerman, General Counsel på Storytel, Johan Mikaelsson, General Counsel på Boozt Fashion, Sverker Källgården, CEO på Cibus Nordic Real Estate och Stefan Rinaldo, Senior Vice President Operational Development på Consolis, samt advokaterna Monica Lagercrantz, Victoria Skoglund, Anders Adielsson och Urban Båvestam från Lindahl.

– Tävlingen och alla utbildningsmoment skapar ett unikt tillfälle för studenter att på ett konkret sätt prova på hur det är att arbeta som affärsjurist. Vi är mycket glada över att återigen kunna presentera en riktigt värdefull mötesplats där studenter och vi på Lindahl kan umgås och lära känna varandra, säger Tobias Wåhlén, VD på Lindahl.

Utöver titeln Business Law Student of the Year får vinnaren ett betalt internship på Storytel och en månad som sommarnotarie på valfritt Lindahlkontor.

Lina Vedin studerar vid juristprogrammet på Umeå universitet och tog hem förstapriset efter en tuff final dit tolv deltagare hade kvalificerat sig efter den senaste månadens deltävlingar. I tävlingens sista moment fick fyra slutfinalister förhandla avtalsvillkor mot Sten Gejrot, advokat på Lindahl.

Studenter från samtliga juristprogram i Sverige har deltagit i årets upplaga av Business Law Challenge, som är den tolfte i ordningen. Deltagarna har tävlat i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik vid de lokala deltävlingarna som hållits vid Lindahls lokalkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Helsingborg och Uppsala, samt under finalen i Uppsala.

Läs mer om Business Law Challenge på lindahl.se/karriar.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.