2023-04-19 10:02Nyheter

Business Law Challenge välkomnar Boozt till tävlingen

BLC 2022.png

Business Law Challenge är Sveriges största casetävling inom affärsjuridik. Tävlingen arrangeras av Advokatfirman Lindahl och höstens upplaga blir den 13:e i ordningen. Nu är det klart att e-handelsföretaget Boozt medverkar i finaljuryn samt tar emot årets vinnare.

Finalen av Business Law Challenge avgörs den 25-26 oktober och precis som förra året äger finalen rum i Uppsala

– Vi hade en fantastisk final i Uppsala ifjol och återkopplingen vi får från alla de som är med och tränar och tävlar är fantastiskt positiv. Vi ser fram emot minst lika inspirerande och spännande dagar i år. Business Law Challenge ger deltagarna ovärderliga kunskaper och vi är stolta och glada över intresset för tävlingen, säger Tobias Wåhlén, VD för Lindahl.

Den som kammar hem titeln Business Law Student of the Year vinner en sommarnotarietjänst på valfritt Lindahlkontor och ett betalt internship som bolagsjurist på ett ledande, internationellt bolag under sommaren 2024 – i detta fall e-handelsföretaget Boozt Fashion AB.

– Från tidigare års deltagande i juryn vet jag att det är oerhört inspirerande att ta del av den kreativitet och skärpa som deltagarna uppvisar under tävlingens gång. Jag ser fram emot att låta vinnaren av tävlingen ingå som en naturlig del av Legal Department på Boozt och bistå i de olika juridiska spörsmål som vi dagligen arbetar med, säger Johan Mikaelsson, General Counsel, Boozt Fashion AB.

– Vi har genom åren haft många ledande, internationella bolag med i tävlingen, och det känns riktigt roligt att i år samarbeta med Boozt. BLC är inte bara en givande erfarenhet för studenterna utan också en unik chans att knyta värdefulla kontakter inför framtiden, eftersom de i juryn möter både erfarna jurister från Lindahl och ledande profiler från näringslivet, säger Tobias Wåhlén.

Business Law Challenge (BLC) är öppen för juriststudenter från hela Sverige och utgångspunkten för tävlingen är att en skicklig affärsjurist behöver många fler färdigheter än dem som lärs ut under utbildningen.

– För affärsjuristen är affären lika viktig som juridiken och en stor del av det dagliga arbetet handlar därför om riskvärdering, affärsjuridisk analys, praktiskt avtalsarbete och affärsjuridiska förhandlingar – praktiska kunskaper och utbildning som studenterna får under tävlingen och som de sedan använder för att lösa uppgifter, avslutar Tobias Wåhlén.


Business Law Challenge 2023:
Läs mer om tävlingen här


Vid frågor, kontakta gärna:

Laura Manninen, Chief Communications Officer, Lindahl
076-617 05 33
laura.manninen@lindahl.se


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer, som med framtidsfokus, engagemang och en stark kultur hjälper klienter till framgångsrika affärer och medarbetare att nå sin fulla potential. Våra kontor finns i sex av landets största städer: Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk av ledande advokatbyråer. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander