2019-11-15 08:00Nyheter

Marielle Pettersson från Lunds universitet vinner Business Law Challenge 2019

null

Marielle Pettersson från Lunds universitet är Sveriges främsta student i affärsjuridik. Med sin energi, vassa argumentation och blick för de väsentliga frågorna vann hon över sina medtävlande när Sveriges största casetävling i affärsjuridik avgjordes i Göteborg på torsdagskvällen. Tävlingen arrangeras av Advokatfirman Lindahl för nionde året i rad.

 

– Det har varit otroligt roligt att få vara med och tävla men det jag tar med mig mest från dessa dagar är utbildningen och möjligheten att få ta del av de seniora juristernas erfarenheter från branschen. Det är en kunskap som är ovärderlig och som man inte kan läsa sig till, säger Marielle Pettersson,

 

Totalt 60 studenter av närmare 200 sökande från landets samtliga juristutbildningar har deltagit i den nionde upplagan av Business Law Challenge. De har tävlat i grenar som affärsjuridisk analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik. Av de tio som hade tagit sig hela vägen till finalen i Göteborg den 13-14 november var det Marielle Pettersson, 26, som studerar termin sex på juristprogrammet vid Lunds universitet som imponerade mest på finaljuryn, med motiveringen:

”Med energi, positivt anslag, blick för de väsentliga frågorna samt med väl underbyggda argument företrädde hon sin huvudmans intressen på ett mycket bra och förtroendeingivande sätt.”

Marielle har imponerat stort på oss alla och vi är övertygade om att hon har en lysande juristkarriär framför sig, oavsett vilken väg hon väljer att ta. Samtidigt konstaterar vi att samtliga finalister i årets tävling har hållit mycket hög nivå, och vi ser fram emot att möta många av dem som kollegor eller klienter framöver, säger Magnus Löfving, juryns ordförande och delägare i Advokatfirman Lindahl.

Utöver titeln ”Business Law Student of the Year” vinner Marielle en fyra veckors betald praktik på Ingka Group,som äger och driver IKEA-varuhusen i 30 länder, samt fyra veckors betald sommarnotarietjänst hos Lindahl. Samtliga fyra slutfinalister i årets tävling får dessutom möjlighet att bli mentorer åt seniora jurister, i ett så kallat omvänt mentorskap. För vinnaren sker det på Ingka Groups huvudkontor i Malmö och för övriga tre slutfinalister, My Haney och Johan Lindgren från Umeå universitet samt Alma Dizdar från Lunds universitet sker det hos Lindahl.

– Med satsningen på omvänt mentorskap får vi etablerade jurister möjlighet att tillvarata studenternas perspektiv och idéer på ett helt nytt sätt än tidigare. Det är helt nödvändigt för att kunna skapa attraktiva arbetsplatser nu och i framtiden. Vi hoppas att alla slutfinalister tar chansen att inspirera och påverka seniora kollegor och branschen i stort, säger Johan Herrström, styrelseordförande i Advokatfirman Lindahl.

Finaljuryn i Business Law Challenge 2019 var Anna Bergstrand, Legal Counsel Ingka Group, Miriam Lewinschal, chefsjurist på Infranord, Ylva Sarby Westman, vice VD på Kungsleden, Mikael Smedeby, General Counsel Structures på Freemont SA samt delägare från Advokatfirman Lindahl.

För ytterligare information och intervjuer med pristagarna, vänligen kontakta: Alexandra Kaktus,
076-617 08 35, alexandra.kaktus@lindahl.se

Läs mer på www.businesslawchallenge.se

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson