2022-06-22 09:45Nyheter

Advokatfirman Lindahl tar över historisk byggnad i Varvsstaden

I bild från vänster: Johan Tollgerdt, Anders Adielsson, Pernilla Dahlberg, Johan Herrström och Caroline Veraeus Frithiof.I bild från vänster: Johan Tollgerdt, Anders Adielsson, Pernilla Dahlberg, Johan Herrström och Caroline Veraeus Frithiof.


Advokatfirman Lindahl, landets snabbast växande byrå bland större affärsjuridiska rådgivare, fortsätter utvecklas. I Malmö flyttar Lindahl nu till nya lokaler i hjärtat av Varvsstaden när områdets äldsta byggnad ”Snickeriet” görs om till 2500 kvadratmeter kontor.

Lindahl har under flera år vuxit sig allt starkare och större, i takt med att både jurister och klienter söker sig till byrån. Kontoret i Malmö är idag Lindahls största med ca 85 medarbetare och ambitionen är att fortsätta expansionen. 

– Vi ser en fortsatt stark utveckling på Lindahl, inte minst i Malmö, vilket skapar en spännande verksamhet för de många talanger som söker sig till oss. Precis som Varvsstaden kliver vi nu in i en ny fas. Vi bygger för framtiden i ett område som gör samma sak, säger Johan Herrström, ordförande för Lindahl och Managing Partner för kontoret i Malmö.

Fastigheten ”Snickeriet” är den äldsta byggnaden i Varvsstaden. Den första delen uppfördes redan under 1870-talet och har under årens lopp haft olika funktioner såsom snickeri i fartygstillverkningen. Huset är både Q och K-märkt vilket betyder att byggnaden ska bevaras och inte får förvanskas. Något som ställer höga krav på alla inblandade i projektet när hela byggnaden nu blir Lindahls nya kontorslokaler. 

– Vi kommer arbeta aktivt efter vår hållbarhetsstrategi i renoveringen av Snickeriet, där vi förutom att restaurera och bevara byggnaden, kommer att kunna återbruka flera material såsom fönster och dörrar. Man kommer ta vara på den gamla trästommen och träbjälklaget. Det är en komplicerad process där estetiska krav, bevarandekrav och ekonomiska förutsättningar ska samspela. Då kan vi skapa en byggnad som både möter alla moderna krav, samtidigt som man bevarar husets själ, vilket är viktigt för Lindahl, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden.

– Tillsammans med Varvsstaden och vår arkitektbyrå Elding Oscarson skapar vi en spännande och unik kombination av modernt och historiskt som förhoppningsvis kommer att bli en inspirerande miljö, både för oss och för våra klienter, säger Johan Herrström.

Starten av ombyggnationen planeras till sommaren 2022 med en beräknad inflyttning i början av 2024.

 


Illustration: Elding Oscarson Arkitekter

Illustration: Elding Oscarson Arkitekter


För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Herrström, Managing Partner, Advokatfirman Lindahl, 073 039 92 46
Elin Fasth, kommunikationsansvarig, Varvsstaden AB, 072 533 54 81


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.