2023-04-13 07:17Nyheter

Advokatfirman Lindahl huvudpartner till A Sustainable Tomorrow

Katrine Marçal (foto: Anna-Lena Ahlström), Fredrik Reinfeldt (foto: A Sustainable Tomorrow), Märtha Rehnberg (foto: Carsten Lundager), Johan Rockström (foto: M. Axelsson/Azote).Katrine Marçal (foto: Anna-Lena Ahlström), Fredrik Reinfeldt (foto: A Sustainable Tomorrow), Märtha Rehnberg (foto: Carsten Lundager), Johan Rockström (foto: M. Axelsson/Azote).

Advokatfirman Lindahl accelererar sin hållbarhetsrådgivning och går in som huvudpartner till A Sustainable Tomorrow. Syftet är att skapa fler hållbara affärer och samarbeten som driver omställningen till ett hållbart samhälle.  

– Näringslivet spelar en avgörande roll för hållbar utveckling. Som partner i nätverket ser vi fram emot att utbyta idéer med andra aktörer och bidra till nya, hållbara affärsmodeller och möjligheter, på såväl kort som lång sikt, säger Johanna Lindqvist, advokat på Lindahl med inriktning på hållbarhetsfrågor. 

A Sustainable Tomorrow arbetar med att skapa mötesplatser och affärsmöjligheter genom konferenser, workshops och utbildningar med ledande föreläsare och inspiratörer. Allt med utgångspunkt i de 17 Globala målen för hållbar utveckling. Nu blir Lindahl en av nätverkets huvudpartners. 

–  Vi delar alla ett gemensamt ansvar för vår framtid och för omställningen av det samhälle vi lever och verkar i, oavsett bransch eller verksamhet. Genom att vi på Lindahl representerar det juridiska och affärsstrategiska perspektivet kan vi tydligt bidra till en utveckling som är såväl konkret som hållbar och lönsam för både samhälle och näringsliv, säger Tobias Wåhlen, VD för Lindahl. 

Johan Rockström bland årets talare 

Den 15 september 2023 jubilerar A Sustainable Tomorrow med sitt tionde stora arrangemang med fokus på hållbarhet och framtid. Eventet kombinerar analogt med digitalt och på talarlistan finns Johan Rockström, professor och klimatexpert, Katrine Marçal, journalist och författare, Märtha Rehnberg, medgrundare av DareDisrupt samt Fredrik Reinfeldt. Målet är att nå 20 000 deltagare från samhällets alla sektorer runtom i Norden. 

Lindahl medverkar den 15 september som värd för en av konferensens så kallade ”hubbar” från vårt Göteborgskontor. Förutom att sända konferensen live delar vi med oss av vad vi som affärsjurister kan bidra med i etablerandet av nya arbetssätt och affärsmodeller.   

–  Hållbarhetsfrågor blir en allt tyngre faktor i strategiska affärsbeslut och företagens ESG-arbete blir en allt viktigare del av verksamheten som helhet. Att navigera i ny komplex lagstiftning och samtidigt behålla fokus på lönsamhet och tillväxt är svårt, och där kan vi som jurister bidra med både erfarenhet och expertis, förklarar Johanna Lindqvist. 

–  Vår unika sammansättning av kompetenser gör att vi kan hjälpa våra klienter att identifiera det mest affärsnyttiga hållbarhetsarbetet för att öka företagets värde och konkurrenskraft, avslutar hon. 


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Vi har den stora byråns breda kapacitet och en spetskompetens inom flera områden som bland annat M&A, aktiemarknad, fastigheter, bank & finans, immaterialrätt, life science, IT och teknik, och tvistlösning. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Laura Salander
Chief Marketing & Communications Officer
Laura Salander