2021-04-06 14:50Uppdrag

Lindahl biträder Swedencare vid förvärvet av Rx Vitamins

Lindahl har agerat legal rådgivare till Swedencare AB (publ) i samband med förvärvet av det amerikanska bolaget RxV ENTERPRISES Corp. med dess helägda dotterbolag Rx Vitamins Inc. (tillsammans ”Rx Vitamins”).

Köpeskillingen för Rx Vitamins uppgår totalt till cirka 200 MSEK och erläggs genom en kontantlikvid om cirka 160 MSEK och en riktad nyemission om totalt 95 542 aktier i Swedencare till säljaren vid tillträdet, som skedde den 1 april 2021.

Swedencare utvecklar, marknadsför och säljer premiumprodukter på den globala och snabbväxande marknaden för hälsovårdsprodukter till katt, hund och häst. Swedencares produktfamiljer säljs idag i cirka 50 länder genom ett globalt distributionsnät omfattande egna dotterbolag i Frankrike, Spanien, Grekland, Irland, Norden, Storbritannien och USA samt ett internationellt nätverk av återförsäljare. Swedencares aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet SECARE.

Rx Vitamins grundades 1998 och är inriktat på att erbjuda högkvalitativa djurhälsoprodukter till veterinärsektorn. Kundbasen hos Rx Vitamins är framförallt veterinärkliniker som beställer direkt kompletterat med viss försäljning till specialiserade lokala distributörer i USA. Rx Vitamins säljer även på export till ett tiotal marknader samt har ett mindre sortiment av kosttillskottsprodukter på humansidan.

Lindahls team bestod av Johan Herrström, Pernilla Skoglösa, Pontus Söderberg, Axel Siesjö (M&A) samt Christian Sundén (IP). Lindahl assisterades i förvärvet av Wiggin and Dana i New York, medlem i samma globala nätverk som Lindahl, TerraLex.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman