2021-01-26 12:22Nyheter

Stark tillväxt för Lindahl

Advokatfirman Lindahl uppvisade en stark tillväxt under 2020 och ökade omsättningen med 20 procent till 530 miljoner kronor. Under året skedde även ett stort antal nyrekryteringar och Lindahl kunde välkomna så många som 13 nya delägare.

– Trots ett mycket annorlunda och utmanande år har vi haft stark tillväxt. En viktig förklaring är att vårt nyöppnade Stockholmskontor fick en flygande start, och vi är mycket glada över att klienterna har hittat tillbaka till oss där. Samtidigt har övriga kontor haft en fortsatt stark utveckling på sina respektive marknader och vi har upplevt en god tillväxt på transaktionsmarknaden, trots de svåra förutsättningarna med en pågående pandemi, säger Johan Herrström, ordförande för Lindahl.

Med omkring 250 medarbetare är Lindahl en av landets största och ledande affärsjuridiska advokatbyråer. Det nya kontoret i Stockholm har efter bara ett år ett 30-tal medarbetare och nio nya delägare, och tillväxten förväntas vara fortsatt hög på kontoret. Under året har också många unga talanger startat sina karriärer på företaget.

All vår framgång utgår från våra kunniga och engagerade medarbetare som arbetar tillsammans från sex kontor. Den positiva utvecklingen under 2020 stärker oss i ambitionen att erbjuda rak och tydlig rådgivning som ger bättre affärer. Under året har många talanger valt att jobba hos oss och vi kommer att fortsätta rekrytera i snabb takt för att kunna växa ytterligare, säger Tobias Wåhlén, VD för Lindahl.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Tobias Wåhlén
VD | CEO
Tobias Wåhlén