2021-01-29 12:54Nyheter

Medarbetare på Lindahl släpper bok | Lagen om offentlig upphandling: En kommentar

Äntligen är lagkommentaren till LOU klar!  Advokaterna Johanna Näslund och Hugo Norlén, delägare på Lindahl, har tillsammans med fyra tidigare kollegor och under ledning av justitierådet Helena Rosén Andersson arbetat hårt med att ta fram kommentaren. Den är efterlängtad av upphandlande myndigheter och leverantörer som levererar till offentliga sektorn. Den förväntas även bli flitigt citerad i domar från landets förvaltningsdomstolar. Kommentaren finns tillgänglig både digitalt i Juno och i tryckt form i Norstedts Gula Bibliotek. Lagkommentaren är på ca 1350 sidor och kan beställas här: Lagen om offentlig upphandling – Norstedts Juridik (nj.se)

– Det har funnits en stor efterfrågan på en heltäckande lagkommentar alltsedan de nya upphandlingslagarna trädde ikraft 2017. Lagkommentarsarbetet började som ett rent Lindahl-projekt men ändrade form när Helena bytte yrkesbana och andra kollegor bytte arbetsgivare. Jag är stolt över vi fortsatt kunnat arbeta så bra ihop och att vi tagit kommentaren i mål, säger Johanna Näslund.  

Arbetet kommer nu påbörjas för att till sommaren leverera kommentaren till LUF, lagen om upphandling i försörjningssektorerna till Norstedts Juridik, med förhoppningen att utgivning kan ske i höst.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.