2012-11-16 09:48Uppdrag

Victor Wodlén vinnare i Business Law Challenge 2012

Efter två intensiva finaldagar i Stockholm står nu Victor Wodlén, juridikstudent från Göteborgs universitet, som vinnare i Business Law Challenge – Sveriges största studenttävling i affärsjuridik. Victor kan därmed titulera sig the Swedish Business Law Student of the Year 2012. Dessutom ger vinsten ett betalt internship på Microsoft samt en sommarnotarietjänst på Advokatfirman Lindahl.

– Att få vara med i en tävling där man kommer så nära verkligheten är fantastiskt. Det ger något extra, något vi inte får på universitetet. Det känns som en unik möjlighet och det är otroligt kul att stå här som segrare, säger Victor Wodlén.

Vägen till finalen gick via urvalstester på webben och därefter lokala deltävlingar som organiserades för studenter från universiteten i Göteborg, Lund, Stockholm, Umeå, Uppsala och Örebro. Under finaldagarna i Stockholm har de tolv finalisterna både fått utbildning i affärsjuridik och tävlat. Det sista momentet i finalen bestod av en affärsjuridisk förhandling med David Frydlinger, delägare på Lindahl.

– Rak, tydlig och ändamålsenlig rådgivning är nyckeln till goda relationer, och det visade Victor Wodlén verkligen prov på idag. Det ska bli roligt att följa Victor och de andra duktiga studenterna framöver, säger Mikael Smedeby, vd på Advokatfirman Lindahl, som organiserar tävlingen.

Förutom Mikael Smedeby, Erik Bergenstråhle och Maria Ingelsson från Lindahl bestod juryn av Nicholas Högberg, vd på mobiloperatören 3, Petra Hedengran, chefsjurist på Investor samt Douglas Roos, entreprenör och riskkapitalist.

 

Juryns motivering:

Vinnaren har i en tydlig och konstruktiv dialog sökt nå lösningar som kunnat leda till en lyckad affär för klienten. Genom sin positiva och lyssnande attityd skapade vinnaren dessutom en relation med motparten som positivt bidrog till affären.


Om Business Law Challenge

Business Law Challenge är Sveriges största studenttävling inom affärsjuridik. Tävlingen testar deltagarnas förmåga att värdera risker, göra affärsjuridisk analys, genomföra praktiskt avtalsarbete och hålla tuffa affärsjuridiska förhandlingar. För framtidens affärsjurister är nämligen affären är lika viktig som juridiken. Efter urvalstester på internet och lokala deltävlingar avgörs finalen i Stockholm den 14-15 november. Vinnaren erbjuds, förutom äran och nya erfarenheter, ett betalt internship på Microsoft samt fyra veckors betald notarietjänst på Lindahl. Läs mer på www.businesslawchallenge.se eller följ tävlingen på Twitter på @blclindahl

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson