2015-03-25 08:53Uppdrag

Styrelsen i Fly Me dömd att betala närmare 90 miljoner kronor

null

En advokat och en tidigare revisor, som båda satt i styrelsen för Fly Me, har tidigare frikänts från brottet grov trolöshet mot huvudman i samband med en utbetalning om drygt 40 miljoner kronor som styrelsen påstod var för ett köp av det brittiska flygbolaget River Don.

Göteborgs tingsrätt har i dag dömt de två styrelseledamöterna att betala drygt 88 miljoner kronor till Fly Mes konkursbo. Tingsrätten konstaterar att utbetalningen om 40 miljoner kronor gjordes för den norske huvudägarens köp av aktier i Fly Me, och inte för köp av det brittiska flygbolaget och att styrelseledamöterna som har genomfört transaktionen har varit fullt medvetna om det.

Domen är andra gången som Fly Mes konkursbo, som företrätts av Advokatfirman Lindahl i Göteborg, vinner en talan om skadestånd mot personer eller bolag i Fly Me-koncernen trots ogillande domar i brottmål om samma sak. Styrelseledamöterna har tidigare dömts till fängelse för grovt bokföringsbrott för deras hantering av transaktioner i Fly Me.

Konkursförvaltare är advokaten Rickard Ström på Lindahl, och i tvisten har konkursboet företrätts av Lindahls advokater Lars Jonson, Emil Andersson och Helena Rosén Andersson.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson