2011-11-11 08:50Uppdrag

Samir El-Sabini vinnare i Business Law Challenge

null

Efter en tuff final står nu Samir El-Sabini, juridikstudent från Göteborgs universitet, som vinnare i Business Law Challenge – Sveriges största studenttävling i affärsjuridik. Samir El-Sabini kan därmed titulera sig the Swedish Business Law Student of the Year. Dessutom ger vinsten ett stipendium till Novares Accelerator Business Skills Program.

– Det känns otroligt kul. Det har varit både utvecklande och stimulerande att få prova något som är helt annorlunda än det vi lär oss på juristlinjen, och se att det finns egenskaper som uppskattas som inte annars kommer fram. Jag får mersmak av livet som affärsjurist, säger Samir El-Sabini.

Tävlingen bestod av en kvalificeringsomgång på webben där fler än 200 juridikstudenter deltog i lag om två. Därefter följde två intensiva dagar med både utbildningar och tävlingar i lokala deltävlingar i Göteborg, Lund, Stockholm, Uppsala och Örebro och till sist final i Stockholm under torsdagen.

– Samir El-Sabini visade verkligen att han har stora förutsättningar att utvecklas inom affärsjuridiken. Det har varit inspirerande att följa alla duktiga tävlande och otroligt roligt med all positiv respons. Business Law Challenge visar på ett tydligt sätt hur intressant affärsjuridiken kan vara och vi ser redan fram emot nästa års tävling, säger Staffan Eklöw, vd på Advokatfirman Lindahl, som organiserar tävlingen. 

Under finaldagarna i Stockholm har de tio finalisterna både fått utbildning i affärsjuridik och tävlat. Det sista momentet i finalen bestod av en affärsjuridisk förhandling med David Frydlinger, advokat på Lindahl. Förutom delägare på Lindahl bestod juryn av Anne Ramberg, Sveriges advokatsamfunds generalsekreterare, Douglas Roos, entreprenör och riskkapitalist och Petra Hedengran, chefsjurist på Investor. 

 

Juryns motivering:

Med affärsmässig helhetssyn, stor kreativitet, snabbhet i analysen, och tydlig kommunikation tog vinnaren på ett föredömligt sätt tillvara sin klients intressen.

 

Se intervjuer med finalisterna här: http://www.youtube.com/advokatfirmanlindahl

Bilder från finalen finns på: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl.

 

För ytterligare information, kontakta:

Niklas Carlsson
PR- och kommunikationsansvarig, Advokatfirman Lindahl
Telefon: 08-527 70 835

 

Om Business Law Challenge

Business Law Challenge är Sveriges största studenttävling inom affärsjuridik. Tävlingen testar deltagarnas förmåga att värdera risker, göra affärsjuridisk analys, genomföra praktiskt avtalsarbete och hålla tuffa affärsjuridiska förhandlingar. För framtidens affärsjurister är nämligen affären är lika viktig som juridiken. Vinnaren erbjuds, förutom äran och nya erfarenheter, ett stipendium som ger en plats på Novares Accelerator Business Skills Program, en exklusiv och åtråvärd utbildning i affärsmannaskap. Läs mer på www.businesslawchallenge.se eller följ tävlingen på Twitter på @blclindahl

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson