2014-11-14 10:00Uppdrag

Pontus Sjölund vann årets Business Law Challenge

Årets upplaga av Business Law Challenge var den största hittills med cirka 300 tävlande juriststudenter. Efter en urvalstävling på internet, lokala deltävlingar på sex orter och en intensiv final över två dagar i Stockholm har nu en segrare korats. Under finalbanketten på Berns Salonger i Stockholm meddelade juryn sent igår kväll att Pontus Sjölund, juriststudent från Umeå universitet, har vunnit årets tävling.

Priset för vinsten är ett fyra veckors betalt internship på Microsoft samt fyra veckors betald sommarnotarietjänst på Lindahl, en av landets ledande byråer, under sommaren 2015.

– Tävlingen har varit en väldigt spännande upplevelse. Inte likt något vi lärt oss på universitetet. Jag är både glad och stolt och nu ser jag fram emot en sommarpraktik på både Microsoft och Lindahl, säger Pontus Sjölund.

Tävlingen, som varit öppen för studenter från alla landets juristutbildningar, från Lund i söder till Umeå i norr, har förutom tuffa förhandlingsmoment innehållit utbildning i affärsjuridik med fokus på analys och affärsmannaskap. Årets jury bestod av Mathias Strand, chefsjurist på Microsoft, Fredrik Björkstedt, chefsjurist på H&M, Eva Blonde, chefsjurist på Hewlett-Packard, Wenche Rolfsen, styrelseproffs samt advokaterna Eva-Maj MühlenbockMaria IngelssonOlof Nyström och Johan Tollgerdt från Lindahl.

– Det var en väldigt spännande final och en värdig vinnare men jag måste säga att jag imponerades av alla finalister. För oss är det också så roligt att se det intresse som studenterna visar för tävlingen. Det ger oss en unik chans att visa upp hur spännande vårt yrke är för den kommande generationen jurister. Dessutom får vi lära känna så många talanger. Hittills har ett flertal tidigare deltagare i Business Law Challenge fått anställning på Lindahl i någon form, säger Eva-Maj Mühlenbock, vd på Advokatfirman Lindahl som organiserar tävlingen.

Juryns motivering:

Med en stor lyhördhet för klientens behov och ett moget och tryggt förhållningssätt har denna student imponerat på juryn. En analytisk förmåga utöver det vanliga, en kommersiell förståelse och hela tiden fokuserad på att lösa problem för att få affären i hamn. 


www.businesslawchallenge.se

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson