2011-12-19 10:00Uppdrag

Nya delägare på Lindahl

Advokatfirman Lindahl, en av landets ledande advokatbyråer, tar in ytterligare fem delägare från årsskiftet 2011/2012. De nya delägarna är verksamma på Lindahl i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

– Lindahl fortsätter att utvecklas snabbt. Våra nya delägare kommer ytterligare utveckla och förstärka vår verksamhet. Det är med stor glädje som jag hälsar dem välkomna, säger Staffan Eklöw, verkställande delägare för Lindahl.

Lindahl har under de senaste åren visat en stark tillväxt och kommer under 2011 att nå en omsättning överstigande 600 miljoner kronor. Antalet medarbetare har under året ökat till cirka 370, varav cirka 250 är jurister.

Kort om de nya delägarna:

Ulrica Salomon, 37 år, är specialiserad inom EU- och konkurrensrätt, samt offentlig upphandling och arbetar i Stockholm. Hon är rankad i väl ansedda Chambers Europe som ”up-and-coming” inom Konkurrens/EU-rätt: offentlig upphandling. Ulrica är advokat sedan 2004.

David Frydlinger, 37 år, är verksam inom TMT (teknologi, media och telekom) och konkurrensrätt i Stockholm, och är särskilt inriktad på frågor om telekom och outsourcing. David är advokat sedan 2010.

Helena Rosén Andersson, 45 år, arbetar främst med offentlig upphandling och tvistelösning i Göteborg. Helena är ordförande i Upphandlingsrättsliga föreningen och Göteborgs juristklubb samt föreläser om upphandlingsrätt och processrätt vid Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Helena är advokat sedan 2007.

Johan Tollgerdt, 32 år, arbetar företrädesvis inom fastighets-, bygg- och industrisektorerna och är verksam vid Lindahls kontor i Malmö. Han undervisar dessutom regelbundet i fastighets- och entreprenadrättsliga frågor. Johan är advokat sedan 2008.

Henrik Willquist, 36 år, är verksam vid Lindahls kontor i Helsingborg. Han arbetar huvudsakligen med tvistelösning och offentlig upphandling men också med kommersiell avtalsrätt. Henrik är advokat sedan 2005.

Förutom ovan nämnda nya delägare tillträdde dessutom Mikael Wärnsby som delägare vid Lindahl i Malmö, där han nu leder kontorets miljörättsgrupp, i juli 2011.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson