2017-11-22 08:45Uppdrag

​Ny stadsdel i Malmö: Lindahl biträder MKB vid förvärv av Jägersro

MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) har träffat en överenskommelse om förvärv av Jägersro Trav- & Galoppbana i Malmö. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 775 miljoner kronor. Transaktionen innebär att innebär att Malmö får en ny stadsdel i Jägersro med cirka 3 400 nya bostäder och ett nytt centrum för hästsport. Affären är villkorad av beslut på STS föreningsstämma och av MKBs styrelse.

Genom förvärvet kan MKB komma att säkra framtida byggrätter för egen exploatering och eget bostadsbyggande, men samtidigt öppnar MKB också upp för försäljning av mark till andra kommersiella och privata aktörer i syfte att främja en blandad och levande bebyggelse. Dessutom bidrar affären till att Malmös anrika travsport på Jägersro bevaras men i ny utvecklad modern tappning.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare till MKB genom Staffan Brandt (ansvarig delägare), Josefine Engbom, Annika Brandt, Victoria Volny, Johan Myrén, Catharina Piper, Annika C. Andersson, Hanna Wackå, Jenny Eliasson, Linda Backman och Andreas Lindh.

Om MKB

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag. Med drygt 22 500 lägenheter och 1 100 kommersiella lokaler, till ett värde av 30,3 miljarder kronor, och 32 procent av hyresmarknaden, är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö. Ägare är Malmö stad.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson