2019-11-18 16:10Uppdrag

Ny framtida stadsdel i centrala Malmö - Lindahl biträder MKB vid förvärv av fastighet i Södra Nyhamnen

MKB Fastighets AB har förvärvat fastigheten Malmö Godsfinkan 3 av Jernhusen Holding 6 AB, ett helägt dotterbolag till Jernhusen AB (publ). Kvarteret ligger vid Carlsgatan i området Södra Nyhamnen strax norr om Malmö Centralstation. MKB planerar att bygga cirka 175 hyresbostäder (byggrätt 20 400 kvadratmeter BTA), ett mindre antal kommersiella lokaler samt parkering på fastigheten. Fastigheten har förvärvats i en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 102 miljoner kronor med tillträde idag, den 18 november 2019. 

Förvärvet innebär en möjlighet för MKB att vara en del i arbetet med att utveckla den framtida stadsdelen Södra Nyhamnen, i ett centralt och stationsnära läge. Nyhamnen är ett av Malmös största och mest centrala stadsutvecklingsprojekt och omfattar cirka 93 hektar. 

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag. Med 24 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av drygt 35 miljarder kronor och 32 procent av hyresmarknaden, är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö. Just nu har bolaget knappt 1 300 hyreslägenheter i produktion. Ägare är Malmö stad.

Lindahl har varit juridisk rådgivare till MKB vid uppdraget och teamet har bestått av Staffan Brandt (ansvarig delägare), Victoria Volny, Linda Backman, Josefine Engbom och Pernilla Skoglösa.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson