2015-01-08 08:00Uppdrag

Ny allians stärker företags framgång genom strategiska partnerskap

null

I näringslivet gäller inte längre devisen ensam är stark. De mest framgångsrika företagen är de som har förmågan att samtidigt lyckas öka sin konkurrenskraft, sänka sina kostnader, höja sin kvalitet och öka innovationstakten. Metoden för att klara av detta stavas strategiska partnerskap och mervärdesskapande samarbeten. För att fler företag ska lyckas lanserar nu Advokatfirman Lindahl och EY (tidigare Ernst & Young) ett samarbete inom Vested.

Genom samarbetet får företag tillgång till en helhetslösning i Vested som kombinerar ett relationsbaserat samarbetsavtal med en resultatorienterad affärsmodell, områden där Lindahl respektive EY har spetskompetens.

Vested är resultatet av forskning vid University of Tennessee och metoden används för att förhandla och ingå framgångsrika kontrakt för strategiska samarbeten. Genom att använda Vested-metoden lyckas kunder och leverantörer ingå avtal där kunden får lägre kostnader och högre kvalitet samtidigt som leverantören behåller goda marginaler.

– Vi är ett Center of Excellence för Vested i Norden. Det innebär att vi kan hjälpa företag att från start till mål bygga samarbetsavtal som skapar värden för alla parter, värden som inte existerade innan partnerskapet och som inte kommer uppstå utan partnerskapet. Samarbetet med EY inom Vested är en logisk förlängning av det arbetet. Med kompletterande kompetenser från EY kommer vi att kunna skapa ännu större värden i de uppdrag vi utför, säger David Frydlinger, partner på Advokatfirman Lindahl.

Vestedreglerna har tillämpats med mycket stor framgång av företag som Microsoft, Dell, McDonald's och Procter & Gamble och inom så vitt skilda områden som outsourcing av affärsprocesser, IT, facilities management, entreprenad, inköp och tredjepartslogistik.

– Vested är en otroligt spännande modell som skapar mervärden i samarbeten. Den har redan fått stort genomslag i USA. Svenska kunder knackar på dörren och vi ser fram emot att strukturera vår rådgivning tillsammans med Lindahl. Det handlar om ett attitydskifte från What's In It For Me till What's In It For We, där parterna får ett gemensamt intresse i varandras framgång. Enskild framgång följer av gemensam framgång, säger Magnus Kuchler, partner, Advisory Services, EY.

Nyckeln i Vested är de fem regler som utgör grundstenarna för modellen:

1. En resultatbaserad istället för transaktionsbaserad affärsmodell

2. Fokus på vad som ska levereras istället för på hur det levereras

3. Tydligt definierade och mätbara önskade kommersiella resultat

4. En skälig prismodell som skapar incitament till hög kvalitet och innovation

5. En samverkansmodell som skapar insikt och inte bara översikt

Om Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Lindahl är Nordens enda Center of Excellence inom Vested.

Om EY

EY är ett världsledande företag inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i.

Mer om Vested finns att läsa på www.lindahl.se/vested och www.vestedway.com

För ytterligare information, kontakta David Frydlinger, +46 8 5277 0985

För ytterligare information, kontakta Magnus Kuchler, +46 8 5205 9094


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson