2019-11-08 06:20Uppdrag

Nu börjar finalen i Business Law Challenge – Omvänt mentorskap nytt inslag i Sveriges största tävling i affärsjuridik

Den 13–14 november avgörs finalen i 2019 års upplaga av Business Law Challenge, Sveriges största tävling i affärsjuridik, som arrangeras av Advokatfirman Lindahl. Nytt för årets tävling är att samtliga tävlande som går till slutfinal får möjlighet att bli mentor åt en senior jurist.

– Omvärlden förändras i snabb takt, och vi måste bli bättre på att lyssna på de ungas perspektiv, både för att skapa konkurrenskraftiga företag och för att kunna erbjuda attraktiva arbetsplatser. Som en av Sveriges främsta byråer vill vi vara med och driva förnyelsen av branschen, och det gör vi bland annat genom att införa omvänt mentorskap i Business Law Challenge, säger Johan Herrström, styrelseordförande i Advokatfirman Lindahl.

Totalt sextio studenter från Sveriges samtliga juristprogram har deltagit vid deltävlingarna i årets upplaga av Business Law Challenge, där de tävlat i grenar så som analys, avtalsskrivande och förhandlingsteknik. Nu väntar slutstriden för de tio studenter som tagit sig hela vägen till finalen i Göteborg den 13–14 november.

Förstapriset är en fyra veckors betald praktik på Ingka Group, som äger och driver IKEA-varuhusen i 30 länder, samt fyra veckors betald sommarnotarietjänst hos Lindahl. Vinnaren erövrar även titeln ”The Business Law Student of the Year”.

Ett nytt inslag i årets tävling är att samtliga slutfinalister, dvs de fyra studenter som placerar sig överst, dessutom vinner möjligheten att bli mentor åt en senior jurist. För förstapristagaren sker detta på Ingkas huvudkontor i Malmö och för övriga tre slutfinalister sker det omvända mentorskapet med delägare på Lindahl.

Anna Bergstrand, Legal Counsel, Ingka Group, är en av medlemmarna i årets finaljury:

– Jag hade den fantastiska förmånen att få sitta i juryn i BLC och att få jobba med förra årets vinnare under sommaren. Nu när vi vet vad det innebär ser jag och mina kollegor ännu mer fram emot att välkomna detta årets vinnare hos oss och det omvända mentorskapet är en nyhet som vi helt säkert kommer lära oss mycket av, säger hon.

Övriga finaljurymedlemmar är Miriam Lewinschal, chefsjurist på Infranord, Ylva Sarby Westman, vice VD på Kungsleden och Mikael Smedeby, General Counsel Structures på Freemont SA.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson