2016-06-22 13:09Uppdrag

Lindahl vinner stort hyresmål för Stena Fastigheter

Under hösten 2014 väckte Hilton talan mot Stena Fastigheter vid Stockholms tingsrätt och yrkade bl.a. skadestånd med 237 miljoner kronor jämte ränta. Bakgrunden till tvisten var att Stena Fastigheter och Hilton inte kunde enas om villkoren för en förlängning av hyresavtalet för Hotell Sergel Plaza vid Brunkebergstorg, Stockholm. Hilton menade att Stena Fastigheter inte hade erbjudit skäliga villkor för förlängning av avtalet.

Stockholms tingsrätt meddelade dom i målet den 15 juni 2016. Stena Fastigheter fick full framgång i sin talan. Hiltons käromål ogillades och Stena Fastigheter fick full ersättning för sina rättegångskostnader.

Ombud för Stena Fastigheter var advokaterna Shervin Shikhan och Jon Fägerquist vid Advokatfirman Lindahl.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson