2013-05-28 12:59Uppdrag

Lindahl vinner mål för Vänersborg

null

Under en snöstorm i februari 2010, rasade delar av taket på den nybyggda bandyarenan i Vänersborg.  Länsförsäkringar hade nekat att utbetala försäkringsersättning till kommunen under åberopande av att konstruktionsfel förelegat vilket haft inverkan på raset samt att detta även påverkats av att kommunen underlåtit att hålla taket på arenan snöfritt.

Kommunen ingav stämningsansökan mot försäkringsbolaget och målet har handlagts i cirka två år vid tingsrätten i Vänersborg som i nyligen meddelade dom. Tingsrätten ansåg att Vänersborgs kommun kunde bevisa att det inte förekom tidigare snöbelastning som kan ha påverkat skadan och att den snöbelastning som fanns vid raset var hänförlig till snöovädret 18-20 februari 2010. Samtidigt ansågs inte Länsförsäkringar kunnat bevisa att det förelåg en felaktig konstruktion av Arenan som påverkat skadan.

Kommunen vann målet och tillerkändes försäkringsersättning om ca 3,5 miljoner kr, vilket i stort sett motsvarade yrkat belopp med undantag för vissa snöröjningskostnader som inte kunde styrkas ha direkt samband med raset.  Vänersborgs kommun företräddes av advokaterna Ann-Christine Ahlberg och Fredrik Jahnfors vid Lindahls Malmökontor.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson