2019-01-25 16:01Uppdrag

Lindahl rådgivare vid försäljningen av majoritetsägandet i Additude AB

Lindahl agerade legal rådgivare till majoritetsägarna av Additude AB med dotterbolag vid försäljningen av majoriteten av aktierna i Additude AB till det nederländska bolaget ICT Group N.V.

Additude bedriver konsult- och headhuntingverksamhet för resursförstärkning av chefer, specialister och bristkompetens inom IT, industri och energi. Sedan starten för nästan tio år sedan har Additude vuxit till att omsätta omkring 160 miljoner kronor och sysselsätta över 160 personer.

ICT Group är noterade på Euronext Amsterdam och är liksom Additude engagerat i konsult- och headhuntingverksamhet inom bland annat IT och industri. Huvudkontoret finns i Bahrendrecht, Nederländerna, men ICT Group har även en stark närvaro i Tyskland, Belgien och Bulgarien.

Additude AB och Additudes varumärke kommer att finnas kvar och bilda plattformen för ICT:s expansion i Norden. Förvärvet ses från både Additude och ICT:s håll som ett tillfälle för parterna att dra nytta av varandras kompetenser och erfarenheter. De tidigare majoritetsägarna av Additude AB kommer även i fortsättningen finnas kvar i bolaget för att leda och utveckla verksamheten i Additude.

Lindahls team har bestått av Johan Herrström, Carl-Johan Krusell och Axel Strandborg.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson