2021-03-09 10:16Uppdrag

Lindahl rådgivare vid försäljningen av flera ledande svenska och utländska kemikaliedistributörer till tyska KRAHN Chemie

Lindahl har biträtt säljarna vid försäljningen av flera ledande svenska, spanska och brittiska kemikaliedistributörer till tyska KRAHN Chemie. Överlåtelsen omfattade de svenska distributörerna AmphoChem AB och Pemco Additives AB och deras dotterbolag Temper Technology AB och BGM Logistics AB. AmphoChem AB är en marknadsledande kemikaliedistributör som levererar skräddarsydda formuleringar och råvaror inom en rad branscher och Pemco Additives AB bedriver banbrytande verksamhet inom bränsle-, smörjmedel och petrokemiindustrin och är en ledande europeisk leverantör och distributör av tillsatser och specialprodukter. Överlåtelsen omfattade även det spanska distributionsbolaget Pemco-Trigueros Additives Spain, S.L., och den brittiska distributören Petrico Limited.

KRAHN Chemie utgör en del av den globala Otto Krahn-koncernen och är en tysk distributör av kemikalier med över 100 års historia. Bolagets kärnkompetenser är försäljning, marknadsföring och distribution av specialkemikalier och värmeöverföringsvätskor och bolaget bedriver verksamhet i hela Europa.

Transaktionens multinationella karaktär, det stora antalet involverade parter, såväl målbolag som säljare, samt att transaktionen innefattade flera omstruktureringar inför och efter överlåtelsen är faktorer som gjorde transaktionen särskilt komplex.

Lindahls team bestod av Mikael Mellberg (partner M&A), Alexandra Niemelä Ingvarsson (M&A), Maximilian Hansson Wallenberg (M&A), Alexander Schröder (fastighetsrätt), Olle Månsson (fastighetsrätt) och Filip Malm (arbetsrätt).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson