2019-11-19 09:17Uppdrag

Lindahl rådgivare vid försäljningen av EPS-gruppen till irländska Uniphar plc

EPS-gruppen, som består av EPS Vascular AB, EP Endovascular AB och EPS Vascular Oy, säljer och distribuerar marknadsledande medicinteknikprodukter inom kardiovaskulära och neurovaskulära applikationsområden i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Baltikum. EPS-gruppen omsatte c:a 125 mkr under räkenskapsåret 2018.

Uniphar plc är noterat på Dublinbörsen och omsätter 1,5 miljarder euro. Förvärvet är ett led i Uniphars tillväxtstrategi för Europa.

”Den support som vi har fått från teamet på Lindahl har möjliggjort att EPS genomförde en försäljning till Uniphar på Irland. Det var en lång och komplex affär med en omfattande due diligence. Lindahls team har varit en otrolig hjälp för oss och vi är tacksamma att de var på vår sida om förhandlingsbordet.” - Joakim Eriksson

Lindahl har varit rådgivare till säljarna i transaktionen och vårt team har bestått av Magnus Ramberg (klientansvarig), Svante Liljedahl (projektledare, M&A), Viktor Wihlstrand (M&A), Christer Hagberg (arbetsrätt) & Isabelle Selemba (M&A).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson