2019-03-06 10:12Uppdrag

​Lindahl rådgivare vid försäljningen av Båstad-Gruppen till Storskogen

Båstad-Gruppen är en ledande nordisk leverantör av högkvalitativa skydds- och arbetsskor samt arbetskläder under varumärket Monitor och även exklusiv distributör av Birkenstock i Sverige och Norge. Bolaget grundades redan 1907 och har gått från en traditionell tillverkare av träskor till innovatör inom yrkessegmentet, med både sport och mode som inspirationskällor. Båstad-Gruppen har sitt huvudkontor och centrallager i Ängelholm och har idag ca 50 anställda. Under det senaste räkenskapsåret redovisade bolaget en omsättning om ca 230 Mkr och ett rörelseresultat om ca 27 Mkr.

Storskogen är en svensk privatägd företagsgrupp som förvärvar och utvecklar små och mellanstora bolag i primärt Sverige. Storskogen har en diversifierad portfölj med 33 fristående företag med en samlad omsättning på drygt 5 miljarder kronor.

– Lindahl har genomfört försäljningen professionellt, med förståelse för affären och utan att krångla till det. Jag är väldigt nöjd med samarbetet, säger Thomas Svensk, säljare av Båstad-Gruppen.

Lindahl var legal rådgivare till säljaren av Båstad-Gruppen genom Svante Liljedahl (ansvarig partner, M&A), Magnus Ramberg (partner, M&A), Johan Karlefors (partner, arbetsrätt), Christer Hagberg (senior counsel, fastighetsrätt), Viktor Wihlstrand (associate, M&A) och Sabina Björklund (associate M&A). Livingstone Partners var finansiell rådgivare till säljaren under försäljningsprocessen.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahls experter arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson