2019-11-12 17:06Uppdrag

Lindahl rådgivare vid försäljning av Quixel till Epic Games

Lindahl har agerat rådgivare i samband med försäljningen av Quixel till det amerikanska spelutvecklingsbolaget Epic Games, som bl.a. skapat de framgångsrika spelen Fortnite, Unreal, Gears of War och Infinity Blade samt själva Unreal Engine-plattformen.

Quixel är skapare av Megascans, ett av världens största bibliotek av fotogrammetriska två- och tredimensionella bilder och videos, som tillsammans med bolagets sammanhängande program/applikationer Bridge och Mixer kan användas av bl.a. spelutvecklare samt inom film- och visualiseringsbranschen i samband med utveckling av spel, filmer och animerad underhållning. Quixels primära verksamhet är baserad i Sverige och verksamheten har fler än 100 personer anställda i sex olika länder.

Quixel kommer tillsammans med Epic Games att fokusera på en ökad tillväxt av Megascans-biblioteket, utvecklingen av Bridge och Mixer samt produkternas integrering med marknadsledande mjukvaror för 3D och grafik.

Lindahl har agerat rådgivare åt säljarna vid affären och Lindahls team har i huvudsak bestått av Mårten Steen (ansvarig delägare), Emira Peterson, Therese Norenäs, Erika Svensson, Anna Romell Stenmark, Hugo Norlén, Anders Leijon och Jonas Lenhammar.

Mer info om affären finns på nyteknik.se

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson