2021-03-10 10:12Uppdrag

Lindahl rådgivare till Svenska Hus vid försäljning av hyresfastigheter i Skåne

Svenska Hus har överlåtit fem hyresfastigheter i Landskrona innehållande totalt 37 bostadslägenheter med en uthyrningsbar yta om ca 2 800 kvm. Affären genomfördes som en bolagsöverlåtelse efter koncerninterna paketeringar. Tillträde ägde rum den 1 mars 2021.

Svenska Hus har även efter försäljningen en stor närvaro i Landskrona med 34 fastigheter om totalt ca 84 000 kvadratmeter. Försäljningen är en del av Svenska Hus utvecklingsplaner i Landskrona där bolaget är intresserat av att förvärva ytterligare bostads- och kommersiella fastigheter. Lindahl är glada över att vara en strategisk samarbetspartner till Svenska Hus vid genomförandet av dessa utvecklingsplaner.

Lindahls team för Svenska Hus bestod av Mikael Mellberg (partner M&A) och Alexander Schröder (fastighetsrätt).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson