2013-11-20 15:21Uppdrag

Lindahl rådgivare till Starwood vid förvärv av fastigheter från KF

null

Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare till Starwood Capital Group och Vencom Property Partners vid förvärvet av sju köpcentrum/handelsplatser från KF Fastigheter för 3,9 miljarder kronor.

Detta är Starwoods första fastighetsinvestering i Norden. Handelsplatserna omfattar bl.a. Bromma Blocks i Stockholm, Jägersro i Malmö, Bäckebol i Göteborg och Boländerna i Uppsala.

Lindahls team bestod av Johan Lindberg (ansvarig delägare M&A) och Jesper Johansson (ansvarig delägare finansiering) samt Jonas Conradsson, Josefin Elf, Johanna Meidell, Salomon Nutti, Erik Sundgren, Jens Malmqvist och Sanja Sjögren med flera. Bland Starwoods övriga rådgivare var PwC, Nordier, CBRE och WSP.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson