2016-04-18 13:05Uppdrag

Lindahl rådgivare till Kemwell vid storförsäljning

När Recipharm AB (publ) tecknar två separata avtal om att förvärva farmaceutiska verksamheter från Kemwell, så kallade contract development and manufacturing-verksamheter, var Advokatfirman Lindahl rådgivare till säljaren.

Den första försäljningen omfattar verksamheter i USA och Sverige, och förväntas fullföljas under andra kvartalet 2016 efter prövning hos Konkurrensverket, medan den andra försäljningen, som omfattar verksamheter i Indien, är villkorad av myndighetsgodkännanden, och förväntas fullföljas före årets slut. Försäljningarna värderas sammanlagt till 1,7 miljarder kronor.

Lindahls team för Kemwell består av Mikael Smedeby (ansvarig delägare), Michael Edqvist (M&A), Sara Lööf (DD och bolagsrättsliga frågor), Patric Sandberg Helenius(fastighet) och Lovisa Lagerwall (fastighet).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson