2015-12-03 11:54Uppdrag

Lindahl rådgivare till Hewlett-Packard i världens största bolagsdelning

null

Hewlett-Packard Company Group har på global nivå delats upp i två fristående börsnoterade bolag; Hewlett Packard Enterprise Company som ska fokusera på teknisk infrastruktur, mjukvara och service och HP Inc. som ska fokusera på persondatorer och skrivare med tillhörande tjänster.

Varje aktieägare i Hewlett-Packard Company (numera HP Inc.) har erhållit aktier i Hewlett Packard Enterprise Company motsvarande sin pro rata andel. Aktierna i Hewlett Packard Enterprise Company började handlas på New York Stock Exchange den 2 november 2015 under beteckningen ”HPE”. Aktierna i HP Inc. handlas även fortsättningsvis under beteckningen ”HPQ”. Båda bolagen förväntas ha en omsättning överstigande 50 miljarder dollar efter uppdelningen och därmed platsa bland USA:s 50 största börsbolag. Den världsomfattande separeringen av Hewlett-Packard Company verksamheter till två bolag i samtliga berörda jurisdiktioner utgör därmed världens största delning av ett bolag.

Advokatfirman Lindahl har varit svensk juridisk rådgivare till Hewlett-Packard vid bolagsdelningen i Sverige som resulterat i Hewlett-Packard Sverige Aktiebolag, som numera fokuserar på försäljning av servrar, datalagring, nätverk- och konsulttjänster, och HP PPS Sverige AB, som främst är inriktat på försäljning av persondatorer och skrivare med tillhörande tjänster.

Lindahls team bestod av Erik Bergenstråhle (klientansvarig delägare), Carl-Olof Bouveng (M&A) och Monika Hager (M&A, projektansvarig) med biträde av bland andra Therese Ädling (M&A), David Frydlinger (TMT), Martin Agell (Arbetsrätt) och Annie Kabala (Immaterialrätt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson