2012-01-26 16:32Uppdrag

Lindahl rådgivare till Altia vid förvärvet av Xanté

Altia Plc har tecknat avtal om köp av The Xanté Company AB och spritvarumärket Xanté. Säljare är familjen Tilander. Förvärvet stärker Altias ställning ytterligare på den nordiska dryckesmarknaden och blir även en viktig del i utvecklingen av Altias internationella produktportfölj.
 
Altia är ett ledande alkoholdrycksbolag i de nordiska länderna och Baltikum med ett produktsortiment bestående av vin och starksprit. Bland Altias egna varumärken finns Blossa, Chill Out, Explorer, Grönstedts, Jaloviina, Koskenkorva, O.P. Anderson, Renault och Skåne Akvavit.
 
Ansvaret för att sälja och marknadsföra Xanté på den svenska marknaden övertas av Altia Sweden AB, ett helägt dotterbolag till Altia Plc.
 
Advokatfirman Lindahl biträdde Altia i affären. Lindahls team bestod av Peter Lilja (ansvarig delägare), Katarina Strömholm, Lina Neuwirth och Helena Wassén Öström.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson