2016-06-02 15:52Uppdrag

Lindahl rådgivare när Vitrolife förvärvar världsledande bolag inom laserteknologi för IVF

Vitrolife AB (publ) har förvärvat samtliga aktier i OCTAX Microscience GmbH “OCTAX” och MTG Medical Technology Vertriebs-GmbH “MTG”. Genom förvärvet stärker Vitrolife sin marknadsposition och breddar produktportföljen i ett tillväxtområde inom IVF.

OCTAX har utvecklat och tillverkar det världsledande OCTAX Laser and Imaging Systems. MTG är exklusiv global distributör av OCTAX produkter samt agerar distributör i Tyskland, Österrike och Schweiz för IVF produkter från andra tillverkare. MTG utvecklar och marknadsför även ett eget sortiment av IVF produkter globalt. De två bolagens huvudkontor ligger i Bruckberg, Tyskland och har ca 30 medarbetare totalt. Den konsoliderade nettoomsättningen för bolagen 2015 uppgick till 8,5 miljoner EUR.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare till Vitrolife vid förvärvet genom Olof Thorsell, Victor Wodlén, Mikael Mellberg och Hermina Kelly.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson