2014-03-04 10:00Uppdrag

Lindahl rådgivare när svenskt läkemedelsbolag träffar internationellt kommersialiseringsavtal

Genom ett licensavtal får Hongkong-baserade Lee's Pharmaceutical Holdings Ltd rätt att tillverka, utveckla och kommersialisera svenska Dilafor AB:s tafoxiparin för obstetriska och gynekologiska indikationer. Avtalet gäller för marknaderna i Kina, Hongkong, Macao och Taiwan, där Lee’s Pharmaceutical ser ett betydande behov av förbättringar inom mödravården.

Dilafor, som är ett portföljbolag inom Karolinska Development, kommer att erhålla en kontantersättning i samband med att samarbetet inleds och är dessutom berättigat till framtida delbetalningar kopplade till fördefinierade mål under produktutvecklingen och kommersialiseringen. Förutom detta kommer Dilafor att ha rätt till royalties på försäljning av den produkt som kan komma att tillverkas och säljas av Lee’s Pharmaceutical på de nämnda marknaderna.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Dilafor i arbetet med licens- och partnerskapsavtalet. Gunnar Mattsson, ordförande för Lindahls kompetensgrupp för life science, har varit klientansvarig delägare.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson