2015-12-17 14:38Uppdrag

Lindahl rådgivare när Stena och Ikano köper Prippsfastigheten i Högsbo

Stena Fastigheter och Ikano Bostad köper vardera 50 procent av bolaget Fastigheten Preppen HB som äger Prippsfastigheten i Högsbo av Catena. Försäljningen sker till ett fastighetsvärde om 580 miljoner kronor med tillträde i mitten av januari 2016.

Fastigheten består idag till största delen av logistikytor och kommersiella lokaler, och är fullt uthyrd och drygt 66 000 kvadratmeter stor med en tomtareal om cirka 155 000 kvadratmeter. Tanken är att på lång sikt utveckla området med både bostadsrätter och hyresrätter.

Stena Fastigheter och Ikano Bostad är båda långsiktiga bolag vars strategi är att långsiktigt äga och utveckla fastigheter i centrala lägen i de tre storstadsområdena. Området bedöms ha god, långsiktig utvecklingspotential, som ytterligare stärker närvaron på Göteborgsmarknaden.

Advokatfirman Lindahl är rådgivare till Stena Fastigheter och Ikano Bostad. Lindahls team består av Sofia Granlund och Mikaela Carlberg.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson