2017-12-01 12:07Uppdrag

Lindahl rådgivare när staten säljer Apoteksgruppen

Regeringen har beslutat att sälja Apoteksgruppen i Sverige Holding AB (AGHAB) till Euroapotheca UAB. Försäljningspriset för aktierna i AGHAB är 1 694 miljoner kronor.

Euroapotheca förvärvar 100 procent av aktierna i AGHAB, vilket även ger tillgång till AGHAB:s enprocentiga ägande i de anslutna medlemsapoteken.

Förvärvet är villkorat av Konkurrensverkets godkännande.

Advokatfirman Lindahl har varit statens juridiska rådgivare. Lindahls team åt svenska staten och näringsdepartementet består av Peter Högström (ansvarig delägare), Erik Sundgren, Johanna Svantesson, Johanna Permatz, Fredrik Högstedt, Johanna Hällgren och Ulrica Salomon.

Handelsbanken Capital Markets har varit statens finansiella rådgivare under försäljningen.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson