2016-07-07 09:58Uppdrag

​Lindahl rådgivare när Sprint Bioscience sluter avtal med Petra Pharma Corporation

Sprint Bioscience AB (publ) har ingått ett samarbets- och licensavtal med det amerikanska läkemedelsutvecklingsföretaget Petra Pharma Corporation, som har bland andra Johnson & Johnson Innovations, Pfizer Venture Investments, AbbVie, Eli Lilly och WuXi PharmaTech som investerare.

Avtalet omfattar forskning, utveckling och kommersialisering av Sprints PIP4K2-program inom tumörmetabolism. PIP4K2-hämmare har goda möjligheter att fungera som läkemedel mot cancer genom att specifikt ge sig på cancercellers tillväxt och överlevnad.

Enligt avtalet kan Sprint erhålla upp till cirka 240 miljoner dollar i delmålsersättningar, s.k. milestones. Man erhåller en initial ersättning om tre miljoner dollar. Dessutom är Sprint berättigat till royalty på den globala omsättningen av eventuella produkter som genereras inom samarbetet. Enligt avtalet erhåller Sprint dessutom forskningsfinansiering omfattande fyra heltidstjänster under ett år.

Advokatfirman Lindahl har varit juridisk rådgivare åt Sprint Bioscience vid utlicenseringen genom Anders Burén (life science).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson