2020-03-19 15:23Uppdrag

​Lindahl rådgivare när Sandvik Powder Solutions får ny ägare

Lindahl har varit rådgivare när det japanska företaget Metal Technology Co Ltd förvärvat samtliga aktier i Sandvik Powder Solutions AB från ett dotterbolag inom Sandvik-koncernen. Sandvik Powder Solutions, beläget i Surahammar, tillverkar produkter genom pulvermetallurgisk het-isostatisk pressning (HIP) och omsätter cirka 80 mkr. Metal Technology Co Ltd är marknadsledande på det asiatiska marknaden och etablerar genom förvärvet verksamhet även i Europa.

Lindahls team har bestått av Gunnar Mattsson, Andreas Mellberg, Olov Kling och Elsa Malmqvist.

Transaktionen har genomförts i samarbete med den engelska advokatbyrån RPC.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson