2018-12-07 17:59Uppdrag

Lindahl rådgivare när Q-linea noteras på Nasdaq Stockholm

Lindahl var legal rådgivare till Q-linea AB (publ) i samband med bolagets notering på Nasdaq Stockholm. Handeln i Q-lineas aktier inleddes idag, den 7 december 2018.

Q-linea är ett forsknings-, utvecklings- och tillverkningsbolag med fokus på utveckling av instrument och förbrukningsartiklar för snabb och pålitlig infektionsdiagnostik. Q-lineas huvudprodukt ASTar™ är ett system för att snabbt och automatiskt bestämma vilket antibiotikum som är verksamt för behandling av infektionssjukdomar.

I samband med noteringen genomfördes en nyemission, varvid institutionella investerare och allmänheten fick möjlighet att teckna aktier. Intresset för erbjudandet var stort och erbjudandet blev kraftigt övertecknat. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till 632 miljoner kronor (före emissionskostnader), under förutsättning att den s.k. övertilldelningsoption som lämnats utnyttjas till fullo.

Lindahls team bestod främst av Mattias Prage (ansvarig partner), Mikael Smedeby, Helena Lindbäck, Emelie Carmhagen Wernoff, Disa Almqvist och Erika Svensson. Därutöver har ett flertal andra medarbetare bidragit i olika delar av projektet.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson