2021-06-11 13:14Uppdrag

Lindahl rådgivare när Q-linea genomför riktad nyemission om 301 MSEK före transaktionskostnader

Q-linea AB (publ), ett bolag noterat på Nasdaq Stockholm som utvecklar och levererar innovativa lösningar för diagnos av infektionssjukdomar, har genomfört en riktad nyemission av aktier som tillför bolaget 301 MSEK före transaktionskostnader. ABG Sundal Collier, Carnegie Investment Bank och Kempen & Co agerade s.k. joint bokrunners i nyemissionen.

Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande till 137 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt om cirka 5,8 procent i förhållande till stängningskursen på Nasdaq Stockholm den 10 juni 2021. Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare och branschspecialister deltog i nyemissionen.

Lindahls team bestod av Mattias Prage (ansvarig delägare), Helena Lindbäck och Elsa Malmqvist.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Marknadsavdelningen på Lindahl
Marknadsavdelningen på Lindahl