2021-03-11 15:01Uppdrag

Lindahl rådgivare när Maskin Väst får ny huvudägare

Lindahl har varit rådgivare åt Springlake & Partners vid förvärvet av en majoritetspost i Maskin Väst AB.

Maskin Väst är en ledande maskinleverantör av lantbruks, skogs- och entreprenadmaskiner i Mellansverige med en omsättning på drygt 400 MSEK. Springlake & Partners är ett investmentbolag som arbetar med förvärv och långsiktig utveckling av företag inom primärt industrihandeln och vissa tjänstesektorer. 

De tidigare delägarna i Maskin Väst kommer att kvarstå som minoritetsägare och arbetar vidare i sina tidigare roller på bolaget för att tillsammans med Springlake & Partners fortsätta utveckla och stärka Maskin Västs kunderbjudande och konkurrenskraft på marknaden. 

Lindahls team bestod av Mikael Smedeby (ansvarig delägare), Andreas Mellberg, Erik Vikström, Erika Svensson och Elsa Malmqvist.


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman