2021-01-13 15:49Uppdrag

Lindahl rådgivare när KAMIC Group förvärvar Eltecno

Lindahl biträdde KAMIC Group i samband med förvärvet av samtliga aktier i Eltecno i Vellinge AB och dess systerbolag Electro Inpower AB. Tillsammans har de förvärvade bolagen cirka 60 anställda och en årlig försäljning på cirka 80 miljoner kronor.

Eltecno designar, konstruerar och tillverkar tekniska lösningar inom kapslad elteknik, såsom elcentraler, lägenhetscentraler, markskåp och LSP-ställverk. Eltecno står därmed för hela processen från idékoncept till slutlig, kundanpassad produkt och bolaget levererar sina lösningar i såväl mindre projekt som i stora, komplexa projekt för exempelvis sjukhus och köpcentrum.

KAMIC Group är en företagsgrupp med cirka 40 bolag verksamma inom såväl handel som tillverkning med den gemensamma målsättningen att vara en framstående leverantör av tekniska produkter och tjänster inom utvalda produkt- och marknadsnischer. Koncernen har cirka 900 anställda i 13 länder i Nordeuropa, Asien och Nordamerika och har en årlig omsättning på cirka 2,2 miljarder SEK. KAMIC Groups kunder finns främst inom tillverkningsindustrin men också bland elinstallatörer och byggföretag.

Lindahls team har bestått av Gunnar Mattsson (ansvarig delägare), Erika Svensson, Disa Almqvist, Björn Sundin, Olov Kling (arbetsrätt) och Jonas Lenhammar (fastighetsrätt).


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.

Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Coordinator
Madeleine Johansson
Jessica Forsman
Project Manager
Jessica Forsman